· Про УЛЦ · Віра · Проповіді · Бібліотека · Календарі · Музика · Галерея · Ланки · Дом!

Сайт душпастиря Павла

E-m@il

Проповіді та молитовні роздуми пастиря Тараса (Коковський).

"Але йдіть, скажіть учням Його та Петрові: Він іде в Галілею попереду вас, там Його ви побачите, як Він вам говорив." Марка 16:7

"Користуючись Божими обітницями".

Важко зрозуміти, як всі ті люди, які заперечують фізичне воскресіння Ісуса, зневажають багато беззаперечних доказів правдивості цього. Починаючи з свідчень очевидців і закінчуючи мовчанкою ворогів - всі докази є для того, щоб підтримати факт повернення Ісуса до життя.

Так само приголомшує те, як послідовники Ісуса були здивовані та шоковані Його воскресінням. 3 самого початку Ісус говорив їм, що Він знову воскресне. Вони отримали пасхальну обітницю. Марія Магдалина отримала обітницю - і зробила висновок, що тіло Ісуса викрали. Учні отримали обітницю - і, налякавшись, позакривалися на замки в своїх домівках. Хома отримав обітницю - і вимагав, щоб йому дали побачити та торкнутися.

Обітниця була дана їм, але вони не скористалися нею тому, що не прийняли її вірою. І навіть коли порожня могила довела, що обітницю виконано, вони не спішили в це вірити. І це саме та помилка, якої ми повинні з легкістю уникнути. Ми можемо почати з Великодня. Ми знаємо, що заради нас Господь вже виконав Свою обітницю. Ми радіємо з того, що Ісус воскрес.

Але давайте не будемо зупинятись на цьому. Господь обіцяє чути та відповідати на молитви людей, і Він завжди дотримується цієї обіцянки. Отже, ми можемо часто приходити до трону милості Господа та приносити до Нього наші прохання та подяки.

Господь обіцяє пробачити нам наші гріхи. Він сказав нам, що смерть Ісуса - повне відкуплення наших гріхів. Він запевнив нас у цьому через воскресіння Ісуса. Покладіть свою провину до ніг Ісуса та зверніться до милості Божої для щоденного заспокоєння.

Господь обіцяє пильнувати нас у цьому світі. Його ангели стежать за нами. Він підтримує нас у наших стражданнях та робить так, щоб все, що з нами трапляється, виходило на краще. Покладайтеся на Нього та Його любов, незважаючи на те, яким би темним не був ваш шлях і якими б болісним не були випробування.

Всі ці обіцянки виконані для нас. Лише одна залишилася, обіцянка про небо. Не чекайте, щоб Ісус повернувся перед тим, як ви повіруєте. Повіруйте в Нього зараз заради вашого обіцяного вічного спасіння. І ще до того, як обіцянка стане реальністю, насолоджуйтеся благословенням усвідомлення того, що Рай Небесний чекає на вас. І тоді ви щоденно будете знати та переживати великі зміни, які вам принесла пуста могила Ісуса.

Ми віруємо в Твої обіцянки, Господи, і просимо Тебе подати нам заспокоєння, мир та радість того, що ми будемо досконалими коли ти візьмеш нас до Себе на небеса. Амінь.

На початок!

"Благодать вам та мир нехай примножиться в пізнанні Бога й Ісуса, Господа нашого!" (2 Петра 1:2).

Українська Лютеранська Церква.

a-counter
Hosted by uCoz