· Про УЛЦ · Віра · Проповіді · Бібліотека · Календарі · Музика · Галерея · Ланки · Дом!

Сайт душпастиря Павла

E-m@il

Проповіді та молитовні роздуми пастиря Тараса (Коковський).

     Ісус відповів: "Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може війти в Царство боже. Що вродилося з тіла - є тіло, що ж уродилось з Духа - є Дух," Івана 3:5,6

"Перероджені християни"

      Що означає бути "переродженним"? Никодим не розумів цього, і тепер також є люди, які цього не розуміють. Є ті, хто говорять, що вони "перероджені християни". Нам приємно чути, як будь-хто визнає відданість Христові, але ми трохи дивуємося самому терміну - "переродитися". Здається, пояснення в тому, що існує два види християн - ті, що переродилися, та ті, що не переродилися. Дехто говорить, що щоб бути істинним християнином, людина повинна мати якийсь надзвичайний емоційний досвід в певний час і в певному місці. Подібно до того, як Ісус з’явився Савлові по дорозі в Дамаск, і як Савл одразу ж став віруючим. І якщо немає подібного емоційного досвіду, то людина не є християнином в повному розумінні цього слова.

      Але насправді, в духовному значенні, переродитися означає стати віруючим в Христа. Кожен, хто прийшов до віри в Спасителя, є таким чином, перероджений християнин. І ми маємо так само мало впливу на це духовне переродження, як і на наше природнє народження на цей світ. Святий Дух, і лише Він, є Господом та життя Подателем. Він перероджує духовно мертвих грішників, які не можуть своїм власним розумом чи силою повірити в Ісуса, їхнього Господа та прийти до Нього. І це не ми приймаємо рішення прийняти Христа, це робота Святого Духа в наших серцях, і саме вона дає нам нове народження.

      Як же Святий Дух творить це чудо переродження? Через милість, Євангеліє, в Слові Божому та Причасті. Більшість з нас переродилися в той момент, коли ми були охрищені в дитинстві. Тоді ми були народжені знов через воду та Дух, покликані в царство милості, тоді ми стали дітьми Божими та спадкоємцями Небес. І нам не потрібно шукати ще якогось унікального чи видовищного досвіду. Всі чудові обіцянки Триєдиного Бога дані і нам, бо нас покликав Святий Дух до віри через Євангеліє та Божу силу до нашого спасіння.

Давайте ж будемо вдячними за працю Святого Духа, і давайте продовжувати використовувати Святого Духа, щоб наша віра була підкріплена та підтримана. Святий Дух дійсно працює там та тоді, коли Йому це подобається, але лише через милість. І ця милість завжди поряд з нами. Вона лежить так само близько, як і наша Біблія, так само близько, як церква, купіль для хрищення та ряд причасників. Божа милість знаходиться там для того, щоб ми насолоджувалися Євангелієм. Тож підімо та отримаймо Її.

0 Святий Дух, увійди в нас та розпочни Свою роботу в наших серцях. Амінь.

На початок!

Хрест "Благодать вам та мир нехай примножиться в пізнанні Бога й Ісуса, Господа нашого!" (2 Петра 1:2).

Українська Лютеранська Церква.

Copyright © 2001-2002 Rev. Pavlo Bohmat
a-counter
Hosted by uCoz